Правителство няма да има, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не  разбараха за

...
Правителство няма да има, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не  разбараха за
Коментари Харесай

Габриел връща мандата! Тагарев и министри на ПП взривиха преговорите! Отиваме на избори

Правителство няма да има, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не  разбараха за общо ръководство, научи Епицентър. бг. 

 

Основното разграничение сред двете обединения е проектосъставът на кабинета. От ГЕРБ-СДС оферират промяната на шест министри и са декларирали, че няма да подпишат съдружно съглашение без към него да бъде подписано и Приложение 1 със състав на кабинета " Габриел ".

 

От ПП-ДБ изрично не пускат Тодор Тагарев, не желаят да правят отстъпка и енергетиката на ГЕРБ-СДС.

 

Кирил Петков и Христо Иванов отхвърлят да дадат и министерство на електронното ръководство като за негов титуляр предлагат  Цанко Арабаджиев, актуалният началник на ББР, който неотдавна беше засечен да бута количката на Лена Бориславова с бебето й.

 

 

  

 

   

Това стана ясно след 12.00 часа, когато изтече даденият от Габриел краен период за реализиране на единодушие.

 

Междувременно от прессекретариата на президентството оповестиха, че президентът има подготвеност да одобри претендента за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно заседание, според нейната подготвеност да разгласи резултата от договарянията в границите на заложения в Конституцията период от 7 дни, 

 

Още през вчерашния ден министър председателят в оставка Николай Денков разяснява, че публикуваният в медиите проектосъстав на кабинета не е допустим за ПП-ДБ.

Тази заран съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява пред медиите, че  няма единодушие за държавно управление.
Делян Добрев от ГЕРБ-СДС също съобщи, че не е оптимист.

" Не съм огромен оптимист. Не разбирам какво му е толкоз значимото на Тагерев, че един Тагарев да ни прати на избори ", съобщи Делян Добрев.

 

Вчера кандидат-премиерът Мария Габриел разгласи, че в 12 ч. през днешния ден (19 март) ще върне на президента проучвателния мандат за сформиране на държавно управление, без значение дали е изпълнен.

 

Предишният краен период на ГЕРБ беше 12 ч. на 18 март, само че също не беше спазен.

По Конституция Габриел разполага със седем дни, с цел да опита да сформира кабинет, те изтичат в понеделник (25 март).

Очаквайте детайлности

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР